MattiKarvonen

Yliluonnollinen

Yleishaitallinen uskonto todistaa yliluonnollisesta?

Uskontoihin pääsääntöisesti liittyy usko johonkin yliluonnolliseen, usein vähintäänkin yhteen jumalaan, joka ei ole luonnonlakien rajoittama hahmo.

Kauhun puolesta

Viehtymys pelkoon, turvalliseen pelon kokemiseen, on kirjoitettu ihmiskunnan syvimpiin tunteisiiin.  Kummitustarinoita kerrottiin luultavasti jo homo sapiensin alkutaipaleen iltanuotioilla, heti sen jälkeen kun homo sapiens oli tajunnut oman kuolevaisuutensa, ja oman elinaikansa rajallisuuden.

 

Nykyaikana kuolemalla leikittelevä kauhuviihde voi hyvin, mutta se on silti aliarvostetussa asemassa. Kauhuelokuvat ja kauhukirjat ovat taiteen paaria-luokkaa, vaikka tuotostensa parissa ihminen pääsee kasvotusten elämän suurimman kysymyksen, eli oman kuolemansa kanssa.

Tuhti paketti hömppää 2

Kirja on vaikuttava kokoelma yliluonnolliseen liittyvää roskaa. Kirlian kuvauksella ei ole mitään kuvassa mainittua käyttöä.

Suomeksikin julkaistu neurologi Eben Alexanderin kuolemanrajakokemukset kooman yhteydessä esitetään kirjassa ilman kritiikin häivää. Skeptikon kysymykseen Alexander vastasi näin:

Julkaise syötteitä