MattiKarvonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleisurheilu

Berliinin EM-kisojen upein ja noloin hetki

# Mikä oli Berliinin yleisurheilun Euroopan mestaruuskisojen hienoin hetki? Sehän oli seiväshypyn päätös, jolloin Ruotsin vain 18-vuotias nuorten MM- ja EM-kultamitalisti Armand Duplantis otti sensaatiomaisesti EM-kultaa ja ranskalainen ME-mies Renaud Lavillenie ryhtyi halailemaan Duplantisia ja osallistumaan hänen riemujuhlaansa, vaikka oli itse kokenut karvaan pettymyksen. (Kuva 1)

Kun Suomi ei pärjää, hurratkaamme Ruotsia ja €-maita

# Tuli tässä taas katselluksi yleisurheilua, Suomen entistä paraatilajia Lontoon MM-kisoissa. Yle näytti kisoja tuntitolkulla joka päivä, vaikka Suomen pienen joukkueen mitalimahdollisuudet tiedettiin aivan olemattomiksi.

YLE:n rimanalitus

Naisten seiväshypyn loppukilpailu 2016 olympiakisoissa päättyi äsken. YLE:n televisiokanavilla ei näytetty yhtään edes mitaliin johtanutta hyppyä. YLE näytti omaa kuvaa monin paikoin tänäänkin. Kun jotain merkittävää tapahtui, joka oli jo Suomessa näytetty, se näytettiin toiseen kertaan Suomessa sen päätyessä ns. kansainväliseen kuvasyötteeseen. Tällä välin YLE olisi voinut näyttää Suomessa näkemättömiä seiväshyppyjä ja muuta.

Todennäköisyyden alkeet ja naisten keihäänheitto

Tänään käytiin yleisurheilun MM-kisoissa naisten keihäänheiton loppukilpailu. Mielenkiintoisen kilpailun voitti Katharina Molitor ennen kotiyleisön suosikkia Lu Huihuita. Kolmanneksi tuli kesän tilastokärki Sunette Viljoen.

Ylen selostajille tuntui olevan vaikeaa uskoa, että sekä kahden vuoden takainen maailmanmestari Christina Obergföll että kaksinkertainen olympiavoittaja Barbora Špotáková jäivät mitalisijojen ulkopuolelle. Toinen heistä totesi, että tällainen lopputulos oli erittäin epätodennäköinen.

Suomalaisen keihäänheiton tulevaisuus voi olla karu

Suomalaisen yleisurheilun tulevaisuus näyttää synkältä huolimatta siitä, että juuri tällä hetkellä onkin menossa todellinen superkesä ainakin terävimmän huipun tulosten perusteella. Yksittäisten huippujen takana on kuitenkin laajempi kuva ja se ei näytä kovinkaan hyvältä.

Kenialaisten kestävyysjuoksijoiden ylivoiman syy on selvitetty

Kenialaisten juoksijoiden ylivoiman syy on selvä

Muistan taannoin katsoneeni hienon dokumentin tutkimuksesta, jossa oikeasti tieteellisin empiirisin mittauksin asiantuntijat selvittivät, mistä johtuu kenialaisten juoksijoiden ylivoima keskipitkillä ja pitkillä matkoilla. Syy, varsin triviaali ja ymmärrettävä, selvisi.

Tämä dokumentti löytyy youtubesta myös:

Running for life, tutkimusdokumentti kenialaisten juoksijoiden ylivoiman syistä:

Julkaise syötteitä